Начин на приготвяне
Пуешките пържоли се начукват леко и се поръсват със сол. След това се намазват с паста, приготвена от горчица, сос Уорчестър и черен пипер.
Овкусеното месо се слага в хладилника за около два часа, за да може хубаво да поеме ароматите.
След това във всяка една пържола се слага по една срязана кисела краставичка, нарязана на филийки гъба печурка и резен сирене Гауда.
Рулцата се слагат в намазнена тавичка, а отгоре върху всяко се слага по парченце краве масло.
Отстрани на солените рула могат да се сложат картофи или гъби за гарнитура. В моя случай са гъби и малко сметана. Рулцата се пекат във фурна на 200 градуса.
За да не изгорят отгоре много бързо, може в началото на печенето да се покрият с алуминиево фолио.
Празничното пуешко руло е готово.