Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците. Жълтъците разбийте със захарта до получаване на гъст крем.
Към белтъците добавете щипка сол и разбийте на сняг.
Пресейте брашното с бакпулвера и ванилията. Добавете го на порции към разбитите жълтъци и след това внимателно добавете разбитите белтъци.
Застелете тавата на печката с парче хартия за печене.
Изсипете приготвената смес и изпечете блата за 8 мин на 200°C в предварително загрята фурна.
Извадете изпечения блат и обърнете върху кърпа.
Отстранете хартията, а блата навийте на руло. Оставете го да се охлади, след което развийте и намажете с течен шоколад.
Навийте отново на руло. От него си отрежете две парчета под ъгъл.
Прикрепете ги отстрани на по-голямото парче сладко руло и измажете с течен шоколад.
Набраздете с вилица и украсете по ваш вкус сладкото празнично руло.
Да ви е сладко!