Начин на приготвяне
Ябълките се обелват и рендосват на едро ренде в купа. Поръсват се с лимонов сок да не потъмняват и след 5 минути се отцеждат.
В купа смесваме захар и канела. Настърганите ябълки се смесват с две настъргани шоколадови бисквити за кафе и се разбърква сместа.
Взема се една кора и половината поръсвам с олио, прегъва се през средата на две.
В долната част се поставя лъжица от плънката и поръсваме със захар и канела.
Двата края отляво и дясно се събират в средата, долната част се прегъва нагоре и навиваме на пакет.
Така се оформят всички кори и нареждаме в тава. С четка щруделът се намазват с олио и печем в загрята фурна 200°C - 20 минути до зачервяване.
Охладени се поръсват с малко пудра захар и хапваме ябълковия щрудел с кеф.