Начин на приготвяне
Пилешките гърди се срязват на две части през средата. Заливат се обилно с лимонов сок, соев сос и поръсваме с черен пипер, риган, мащерка и малко сол.
Накрая се поливат с олио и се нареждат една върху друга в купа. Завиваме с домакинско фолио и оставяме в хладилника за следващия ден.
Загрява се скара на най-висока степен, намазва се с мазнина, най-добре с парче сланина. Нареждат се пилешките пържоли на разстояние и не се пипат най-малко 3-4 минути, зависи от силата на скарата.
Когато се зачерви от едната страна, се обръща и печем още 5-6 минути. В купа нарязваме ленти зеле, настъргват се моркови и обелена черна ряпа. Овкусяваме със сол, оцет и олио.
На дъното на голяма чиния сипваме салата, върху нея нареждаме топли пилешки пържоли. От червеното цвекло се изрязват звездички и с тях обикаляме по ръба на чинията.
Поднасяме празничното плато с листа пресен магданоз. В компанията на домашни хлебчета е страхотно.
Новогодишното плато с пилешки пържоли е готово.