Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Плата»Новогодишно плато с пилешки пържоли

Новогодишно плато с пилешки пържоли

Новогодишно плато с пилешки пържоли
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сега последно - на Нова година яде ли се пилешко или не?"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 600 г
  • олио - за намазване
  • лимони - 1 бр.
  • соев сос - 4 с.л.
  • риган
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
  • салата
  • зеле
  • моркови
  • черна ряпа
  • червено цвекло
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се срязват на две части през средата. Заливат се обилно с лимонов сок, соев сос и поръсваме с черен пипер, риган, мащерка и малко сол.

Накрая се поливат с олио и се нареждат една върху друга в купа. Завиваме с домакинско фолио и оставяме в хладилника за следващия ден.

Загрява се скара на най-висока степен, намазва се с мазнина, най-добре с парче сланина. Нареждат се пилешките пържоли на разстояние и не се пипат най-малко 3-4 минути, зависи от силата на скарата.

Когато се зачерви от едната страна, се обръща и печем още 5-6 минути. В купа нарязваме ленти зеле, настъргват се моркови и обелена черна ряпа. Овкусяваме със сол, оцет и олио.

На дъното на голяма чиния сипваме салата, върху нея нареждаме топли пилешки пържоли. От червеното цвекло се изрязват звездички и с тях обикаляме по ръба на чинията.

Поднасяме празничното плато с листа пресен магданоз. В компанията на домашни хлебчета е страхотно.

Новогодишното плато с пилешки пържоли е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: