Начин на приготвяне
Хлябът се накисва във вода, престоява 15 мин., след което се изстисква много добре от водата. Маргаринът/маслото се разбива с миксер и постепенно към него се добавя по малко от захарта, от хляба и от какаото, докато всичко се поеме много добре и се получи гладка кремообразна смес.
Бишкотите се топят за кратко в изстиналото кафе и се редят в правоъгълна тавичка. Всеки ред се маже обилно с приготвения крем и върху него се подреждат плодове от сладкото.
Завършва се с крем, подреждат се, ако има останали плодове, и се настъргва шоколадът. Шоколадът може да се замени с какао или кафе, ако някой предпочита този вариант.
Получава се страхотен десерт, много-много вкусен. Бишкотите бях купила за Тирамису, но поради големия брой сурови яйца в него, предпочетох да импровизирам с този крем и се получи наистина чудесен резултат. Опитайте.
Коментари