Торта с бишкоти и шоколад

ЕлицаЕлица
Помощник Готвач
463313611
Торта с бишкоти и шоколад
Снимка: Елица
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Опасно вкусна торта с бишкоти и шоколад, която трябва да се унищожава на място"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • кафе - 300 мл. (може и с мляко)
  • олио - 300 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - 3 1/2 ч.ч.
  • За сиропа
  • компот от праскови - или захарен сироп
  • За крема
  • цедено мляко - 1 кофичка
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • пудра захар - 150 г
  • банани - 2 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • За украсата
  • бишкоти - 10 - 15 бр.
  • прясно мляко - 30 мл
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, след това добавяме останалите продукти до получаване на еднородна смес. Разделих сместа в две тавички и пекох в предварително загрята на 170 градуса фурна около 40 минути.

Оставяме блатовете да изстинат хубаво.

Приготвяме крема, като смесваме цеденото мляко със заквасената сметана и пудрата захар, след това добавяме нарязаните на ситно банани и ябълка.

Сглобяваме тортата, като редим ред блат, ред крем, сиропираме блатовете и завършваме с бишкотите, които сме напоили с малко мляко, за да омекнат. Оставяме в хладилник за около половин час.

След това на водна баня разтопяваме по желание количество течен шоколад и заливаме тортата с него. Оставяме в хладилник до пълно охлаждане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: