Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, след това добавяме останалите продукти до получаване на еднородна смес. Разделих сместа в две тавички и пекох в предварително загрята на 170 градуса фурна около 40 минути.
Оставяме блатовете да изстинат хубаво.
Приготвяме крема, като смесваме цеденото мляко със заквасената сметана и пудрата захар, след това добавяме нарязаните на ситно банани и ябълка.
Сглобяваме тортата, като редим ред блат, ред крем, сиропираме блатовете и завършваме с бишкотите, които сме напоили с малко мляко, за да омекнат. Оставяме в хладилник за около половин час.
След това на водна баня разтопяваме по желание количество течен шоколад и заливаме тортата с него. Оставяме в хладилник до пълно охлаждане.