Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички с яйце и сирене

Кифлички с яйце и сирене

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Кифлички с яйце и сирене
Снимка: Gergana Tsvetanova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
"Навийте часовника поне с час по-рано, за да се насладите на спокойствие на тези разкошни кифлички с яйце и сирене"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • брашно - 600 - 700 г
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • топла вода - 150 мл
  • За пълнежа
  • сирене - 300 г
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • сода за хляб - 1 щипка в млякото
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива в топлата вода със захарта и 1 с.л. брашно.

Брашното се пресява, прави се кладенче, в него се сипват прясното мляко, разбитите яйца, олиото, солта и активираната мая.

Замесва се меко тесто и се оставя да втаса за 20 минути.

Плънката се приготвя, като сиренето се намачква с вилица, добавят се яйцето и млякото със содата.

Тестото се разточва на кора, изрязват се триъгълници. Поставя се по една супена лъжица от плънката и се навиват кифлички. Подреждат се в тава върху хартия за печене.

Оставят се да втасат за 10-15 минути. Мажат се с разбит жълтък с малко прясно мляко, поръсват се със сусам.

Пекат се на 180 градуса за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: