Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Портокалово реване

Портокалово реване

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Портокалово реване
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Сочно и със свеж аромат на портокали - перфектното реване си търси повод да бъде изядено"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • фанта - 1/2 ч.ч. портокал
  • брашно - 2 ч.ч.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • портокалова кора - на един бр., настъргана
  • За сиропа
  • портокал - сока на 1
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиропът се вари, като сокът от портокала, водата и захарта се смесват в тенджерка. Оставя се да изстине напълно.

Продуктите за блата се разбиват с миксер.

Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тава.

Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.

Изпеченият блат, след като се охлади, се надупчва с вилица и се нарязва на парчета. Залива се със захарния сироп.

Върху всяко парче от реването се украсява с тънко нарязани портокалови кори.

Мерителната чаша е с обем 250 мл

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: