Реване с праскови

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Реване с праскови1 / 2
01/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8-10 парчета
"И вие ли членувате в клуба на заклетите любители на реването?"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 125 г
  • кисело мляко - 125 г
  • захар - 70 г
  • орехи - 50 г нарязани
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • праскови - 300 - 400 г
  • За сиропа
  • захар - 150 г
  • вода - 150 мл
  • канела - 1 пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта на пухкав крем. Добавете киселото мляко, пресятото брашно с бакпулвера, нарязаните или счукани орехи и хомогенизирайте. След това объркайте с разбитите на твърд сняг белтъци.

Сипете сместа в тава с хартия за печене. Отгоре разпръснете нарязаните на парчета и оваляни в галета праскови. Сложете сладкиша да се изпече в умерена фурна докато клечката, забучена вътре излезе суха.

За сиропа варете за 5-10 минути водата със захарта и канелата. Вместо вода може да използвате сок от компот от праскови.

Залейте изстиналото реване с топлия захарен сироп. Поръсете реването с праскови с малко пудра захар по желание и поднесете на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ани
Ани
Така е!
18.08.2013 17:41
тихомир
тихомир
за реване е необхдимо да присъства и чаша грис-пшеничен или царевичен!Така става само сиропиран кекс или плодова пита .
22.07.2013 10:57
1