Начин на приготвяне
Каймите се омесват и се оставят настрана.
През това време се разбиват яйцата заедно с прясното мляко.
Филиите хляб се накисват във вода и след като престоят 10 минути, се изстискват и прибавят към каймата. След това се прибавя и яйчената смес.
Към тези продукти се изсипва и настърганият кашкавал. Най-накрая се добавят всички останали подправки (чесънът се пасира) без магданоза.
Каймата се омесва много добре с ръка или съвсем леко в блендер. Накрая се прибавя и магданозът и отново се омесва.
Кюфтетата се пържат в силно нагорещена мазнина за около 5-6 минути от всяка страна.
Картофите се нарязват и се изпържват, като после се посоляват и изсипват в средата на чиния с голям диаметър.