Начин на приготвяне
Чуква се яйцето в каймата, добавяме ситно нарязан лук и подправките. Прибавя се бирата и с ръце се омесва каймата.
Оформят се големи топчета, не е нужно да с перфектна форма. Загрява се олио и пържим кюфтетата от двете страни до златисто.
Извади върху салфетка да попие мазнината. За питките сипваме брашно в купа, добавя се киселото мляко с разбита в него сода за хляб, сол на вкус, но малко, защото има и сирене.
Прибавя се натрошено сирене и олио, замесваме средно меко тесто, да не лепне.
Върху хартия за печене се оформя купчинки от тестото и печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване.
Сервираме порция кюфтета с резени пресен домат и топла питка.