Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Синдермьо (Автентична родопска рецепта)

Синдермьо (Автентична родопска рецепта)

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Синдермьо (Автентична родопска рецепта)
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Как се приготвя Синдермьо вижте по-долу"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 150 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • кашкавал - 200 г
  • краве масло - 50 г
  • сол - равна, непълна к.л. (може и по - малко, ако кашкавалът е по - солен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва предварително на едро ренде.

В малка тенджерка с дебело дъно слагаме царевичното брашно, солта, прясното мляко и студена вода. С тел или дървена шпатула разбиваме, за да се разтвори брашното. Не трябва да остават бучици.

Слагаме тенджерката на котлона. Като се позатопли леко, прибавяме кравето масло и настъргания кашкавал. Бъркаме енергично, без да спираме.

Когато започне да се сгъстява, има опасност да залепне за дъното. Завира.

Кашкавалът трябва да се разтвори напълно. Когато маслото излезе на повърхността, ястието е готово.

Подходящи за сервиране на синдермьото са глинените съдове.

Поднесете ястието горещо.

Ако желаете, отгоре може да аранжирате с настъргано сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: