Начин на приготвяне
Настъргваме тиквата, ябълките и крушите.
В подходящ съд ги смесваме и прибавяме ванилията, канелата и захарта, която е по ваш вкус.
Счукваме орехите и ги нарязваме.
Вземаме корите, разтваряме две от тях и намазваме с маслото. Разпределяме сместа от тиква, ябълка и круша, както и орехите и стафидите, като поръсваме с канелата. Завиваме на руло.
Рулата може да ги поставим едно до друго в правоъгълна тава - аз ползвах кръгла тава.
Така подреждаме, докато се запълни самата тавичка.
Отгоре намазваме с останалото масло и поставяме във фурната, която сме загряли на 190 градуса с вентилатор. Печем до готовност.
Подготвяме си сиропа, като поставяме водата със захарта да заври. Държим така около 5 минути и премахваме.
Изсипваме сиропа на изстиналия вече тиквеник.