Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с круши и ябълки

Щрудел с круши и ябълки

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Щрудел с круши и ябълки
Снимка: Марияна
1 / 3
03/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Почти като в приказките - уникално вкусен щрудел приготвен с минимум продукти и усилия"

Необходими Продукти

  • круши - 2 бр. големи
  • ябълки - 4 бр. големи
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • захар - 1 ½ ч.ч. бяла
  • канела - 1 пакетче
  • кори за баница - 10 листа
  • маргарин - 1 ч.ч. с масло
  • галета - 3 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка слагаме захарта и канелата и разбъркваме. Захарта е според вкуса, ако обичате по–сладко добавете. От нея трябва да ни остане малко, за да поръсим най-отгоре щрудела.

Разгъваме корите на масата. Размекваме маслото до леко течно състояние. Почистваме и обелваме крушите и ябълките. Настъргваме ги с ренде.

Смесваме настърганите плодове и ги отцеждаме леко от сока. Към тях добавяме галетата и разбъркваме. Делим корите две по две. Върху две от корите разпределяме с ръка от плодовете.

Върху тях ръсим желаното количество захар с канела. Следва орехи равномерно пръснати. Поръсваме с 3, 4 с.л от маргарина с маслото отгоре. Навиваме на руло откъм тясната страна.

Същото се повтаря до свършване на продуктите. В тавата на фурната слагаме лист хартия за печене. Подреждаме в тава рулата едно до друго. Ръсим с маргарин.

Най-отгоре по ръсим с останалата захар с канела. Режем с остър нож на парчета. Печем в загрята на 180 градуса фурна до загар. Подреждаме в табличка. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: