Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с ябълки и круши

Тиквеник с ябълки и круши

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Тиквеник с ябълки и круши
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
01/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Кой е казал, че тиквеникът трябва да е само с тиква - с ябълки и круши е напарво вълшебен"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • орехи - 100 г
  • стафиди - 100 г
  • тиква - общо около 500 г с настъргани ябълки и круши
  • масло - 80 г топено
  • захар - на око и на вкус
  • канела
  • ванилия
  • за сиропа
  • вода - 1/2 л
  • захар - 1/2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме тиквата, ябълките и крушите.

В подходящ съд ги смесваме и прибавяме ванилията, канелата и захарта, която е по ваш вкус.

Счукваме орехите и ги нарязваме.

Вземаме корите, разтваряме две от тях и намазваме с маслото. Разпределяме сместа от тиква, ябълка и круша, както и орехите и стафидите, като поръсваме с канелата. Завиваме на руло.

Рулата може да ги поставим едно до друго в правоъгълна тава - аз ползвах кръгла тава.

Така подреждаме, докато се запълни самата тавичка.

Отгоре намазваме с останалото масло и поставяме във фурната, която сме загряли на 190 градуса с вентилатор. Печем до готовност.

Подготвяме си сиропа, като поставяме водата със захарта да заври. Държим така около 5 минути и премахваме.

Изсипваме сиропа на изстиналия вече тиквеник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: