Начин на приготвяне
Картофите се измиват и се сваряват до омекване, след което се обелват и се нарязват на парчета. Поръсват се със сол, чубрица на вкус и олио.
Нарязват се три камби на лентички, Използват се цели печени камби от туршия с оцет, олио, захар и сол.
Шунката се нарязва на лентички. Лукът се нарязва на кръгчета.
Към картофите се прибавят част от нарязаните на лентички камби, част от нарязания лук и 3-4 супени лъжици от марината на туршията и салатата се разбърква.
Разпределя се в 4 порции. Останалите лентички камби, шунка и лук на кръгчета се използват за декорация.
Картофената салата се аранжира, като във всяко плато в средата върху картофите се поставя по една цяла камба, а отстрани върху картофите се нареждат последователно лентички камби, кръгчета лук и лентички шунка.