Двойни какаови бисквити

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53270294
Двойни какаови бисквити
Снимка: К.Георгиева
4 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
"Добрите приятели получават покани за кафе, а най-добрите - за кафе и двойни какаови бисквити"

Необходими Продукти

  • краве масло - 125 г
  • пудра захар - 70 г
  • яйца - 3 бр. жълтъци
  • брашно - 200 г
  • какао - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • бисквити - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло се разбива със захарта и жълтъците. Прибавя се ванилията.

Брашното се пресява с какаото и солта и се омесва меко тесто. Оставя се за 20 мин в хладилника.

Тестото се разделя на четен брой топчета с големината на орех. С пръсти се оформят тънки кръгове от топчетата.

Между кръгчетата се слага по една бисквита. Краищата се притискат и се оформят като цяла бисквита.

Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: