Начин на приготвяне
В купа разбиваме омекналото масло със захарта, след което добавяме яйцето, ванилията и прясното мляко.
Към получената течна смес при непрекъснато бъркане прибавяме пресятото брашно, заедно с какаото, хлебната сода и солта. Трябва да се получи лепкаво тесто - добавяме към него нарязания на малки парченца шоколад.
След като сме добавили и шоколада омесваме добре, увиваме тестото с опаковъчно фолио и то трябва да престои в хладилника 2 часа, за да стегне. Нашето тесто е стегнало вече - върху тава застиламе хартия за печене и нареждаме върху нея оформените бисквитки.
Добре е да оставяме повече разстояние между бисквитките, защото по време на печене увеличават обема си и не бива да се слепват.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.