Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Веган тиквени сладки без глутен

Веган тиквени сладки без глутен

редакция:
АтанаскаАтанаска
Помощник Готвач
582141281
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
"Супер вкусни сладки за онези от нас, които са се отказали от животинските продукти."

Необходими Продукти

  • тиква - 1 ч.ч. неподсладена
  • кокосово масло - 1/2 ч.ч. разтопено или др. здравословно масло
  • подсладител - 1/4 ч.ч.
  • портокалова есенция
  • Сухи съставки
  • безглутеново брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • стевия
  • сода - 1/4 ч.л.
  • ядки - начупени или смлени по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се фурната до 190 градуса.

Смесваме тиквата, маслото, подсладителя и портокаловата есенция в средно голяма купа. Добавяме брашното, содата, подправките, слагаме и ядките (орехи, бадеми, тиквени и слънчогледови семена). За предпочитане е да се използваt накиснати ядки.

Оформяме топчета с желаната от нас големина.

Ако искате, преди печене може да ги оваляте в гранулирана захар.

Слагаме топчетата върху хартия за печене. Печем за 8-10 минути или докато леко покафенеят. След като изстинат, ще се втвърдят леко, но пак ще са меки и вкусни сладки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: