Начин на приготвяне
Разбийте белтъците на твърд сняг с щипката сол. В отделна купа смесете овесените ядки, смлените лешници, ванилията и подсладителя.
Съединете двете смеси, като с плавни движения слагате малко по малко ядките при белтъците.
Загрейте фурната на 130 градуса и си пригответе тавичка, покрита с хартия за печене. Слагайте по лъжица от сместта на разстояние една от друга и дооформете сладките по желание.
Печете около 50 минути и намалете до 100 градуса за още 10-15 минути, след което изключете фурната и оставете сладките вътре докато изстинат. Така ще се изсушат добре и ще бъдат хрупкави.
Съхранявайте в херметически затворен съд, за да не омекват.
Да ви е сладко! Здравословните хрупкави сладки с овесени ядки са готови.