Чеснова тинктура

Veliko MitevVeliko Mitev
Новак
4
4
241
10/01/2018
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 052
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си чесън и ракия в съотношения 1:2. Обелените и смачкани в хаванче скилидки чесън се поставят на дъното на чист и идеално сух буркан. Налива се ракията, като е желателно тя да е към 50 градуса.

Бурканът се затваря и се поставя на тъмно и студено място. В продължение на 14 часа съдът се разклаща, а след това съдържанието му се прецежда.

Получената тинктура се прехвърля в чиста стъклена бутилка и се държи в хладилник.

От нея могат да се капват по 3-4 капки три пъти на ден във вода или чай, като средство за стимулиране на имунитета. При грип, простудни заболявания или възпалителни процеси количеството може да се увеличи до 15 капки на прием.

Внимание! Деца и бременни жени да използват отварата само след консултация с медицинско лице.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар