Чеснова тинктура

Veliko MitevVeliko Mitev
Новак
4
2
3
10/01/2018
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 734
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тинктури

Начин на приготвяне

Пригответе си чесън и ракия в съотношения 1:2. Обелените и смачкани в хаванче скилидки чесън се поставят на дъното на чист и идеално сух буркан. Налива се ракията, като е желателно тя да е към 50 градуса.

Бурканът се затваря и се поставя на тъмно и студено място. В продължение на 14 часа съдът се разклаща, а след това съдържанието му се прецежда.

Получената тинктура се прехвърля в чиста стъклена бутилка и се държи в хладилник.

От нея могат да се капват по 3-4 капки три пъти на ден във вода или чай, като средство за стимулиране на имунитета. При грип, простудни заболявания или възпалителни процеси количеството може да се увеличи до 15 капки на прием.

Внимание! Деца и бременни жени да използват отварата само след консултация с медицинско лице.

Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Филътът FFP2 осигурява минимум 94% филтрация и защита като драстично намалява риска от разпространението на вируси и бактериални инфекции по въздушно-капков път.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар