Начин на приготвяне
Измийте и отцедете от водата пилешките кожички. Посолете ги равномерно със сол, черен пипер, кимион и ги оставете да се овкусят поне за 20-30 минути.
В широка купа смесете брашното, малко сол, чесън на прах, добре стритите магданоз, чубрица и майорана. Разбъркайте хубаво, за да се смесят подправките равномерно с брашното. Ако обичате по-пикантен вкус добавете и едро смлян лют червен пипер по ваше желание.
Нарежете кожичките на ивици и ги поръсете с брашното с подправки. Навийте всяка кожичка на рулце, прехвърлете в тавичка с намазана с олио хартия за печене и още веднъж поръсете с брашното.
Печете на силно загрята фурна (около 250 градуса, средна решетка и включен вентилатор) до получаването на златисто-кафяв цвят.
За соса разбийте киселото мляко със сол, пресованата скилидка чесън, копър, зехтин и ситно накълцаните пресни листа салвия. Оставете топинга в хладилник да се охлади преди сервиране.
Сервирайте в порционни чинии хрупкавите пилешки кожички заедно със чашки от млечния сос. Идеално мезе както за мастика, така и за бира, вино и ракия.
Добър апетит и наздраве!
Хрупкавите пилешки кожички на фурна са готови.