Начин на приготвяне
Отрежете връхчетата и дъната на ананасите и ги запазете.
Вземете кръгла резачка за тесто със страна 5 см и я пъхнете от единия край, за да отделите месестата част от кората. Извадете я и я пъхнете в другия край.
Извадете резачката и избутайте отделената месеста част на плодовете.
Отрежете и махнете влакнестата част от извадените ананасови сърцевини.
Нарежете две от тях на кръгове, а останалите 2 - на малки парчета. Сложете обратно дъната и ги замразете във фризера за 15 минути.
Разбийте сладоледа, за да омекне, и сипете част от него в издълбаните ананаси.
Поръсете върху него изрязаната сърцевина и отгоре пак от сладоледа.
Замразете във фризера за 2 часа.
За да поднесете десерта, наредете кръговете ананас върху чинии, украсени с клончета джоджен и в средата ананасите и поднесете веднага.