Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с кори за баница и кайма

Лазаня с кори за баница и кайма

GerganaGergana
Новак
4306
Лазаня с кори за баница и кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"И изведнъж всички италиански баби ще позеленеят от завист, като чуят за тази невероятна лазаня с кори за баница"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • домати - 400 г от консерва
  • кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • кашкавал - 200 - 300 г
  • олио
  • босилек
  • черен пипер
  • мащерка
  • чубрица
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сос Бешамел:

Загряваме олиото и дърпаме тенджерата от котлона и слагаме брашното, като изсипваме лъжиците една след друга, при постоянно бъркане.

Когато се получи гладка смес, се връща на котлона и се добавя прясното мляко на тънка струйка, при постоянно бъркане. Желателно е млякото да е студено. Готвим до сгъстяване. Добавяме солта и черния пипер.

За червения сос:

Загряваме олиото и добавяме лука да се задържи. След това добавяме каймата. Когато е почти готова добавяме доматите и готвим до сваряване на доматите. Когато е готово добавяме чубрицата, мащерката, черния и червения пипер, солта и босилека.

Намазняваме тава и подреждаме по следния начин: две кори, бял сос, червен сос, две кори и т.н.

Накрая последните кори ги намазваме с бял сос. Печем лазанята около 40 минути и накрая поръсваме с кашкавал.

Лазанята с кори за баница и кайма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: