Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с кори за баница

Лазаня с кори за баница

Лазаня с кори за баница1 / 2
17/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6 парчета
"Когато се налага да импровизирате - ние сме насреща - а лазанята ще стане по-вкусна, отколкото очаквате"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • За плънката
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пилешко месо - 1 сварено и обезкостено пилешко бутче
  • гъби - 200 г
  • моркови
  • грах - може и замразени
  • черен пипер
  • сол
  • девесил
  • За сос бешамел
  • брашно
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко
  • сол
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се запържва и към него се прибавят накъсаното на ситно пилешко месо, нарязаните гъби, морковите и грахът. Оставя се да покъкри и се овкусява.

Отделно се приготвя сос Бешамел.

В правоъгълна тава се нареждат по две кори, като между тях се поръсва олио. Слага се от плънката и така, докато свършат корите.

Нарязва се на правоъгълни парчета и се залива със соса Бешамел. Пече се на 180 градуса.

Малко преди да се извади от фурната, се поръсва с настъргания кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariane
Mariane
Пече се в момента. Ако остане нещичко, ще я снимам :)
17.12.2015 15:51