Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Баница Ала лазаня с кайма

Баница Ала лазаня с кайма

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Баница Ала лазаня с кайма
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Когато обожавате лазаня, но сте заклет фен на баницата, направете кулинарен компромис с Баница ала Лазаня"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • кайма - 500 г
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • лук - 1 малка глава или 1/2 зелен лук
  • подправки - риган/ босилек/ мащерка
  • черен пипер
  • сол
  • маслини - няколко без костилките
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • мазнина - 2 - 3 суп.л олио или зехтин
  • газирана вода - 1 бр. (сода)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и маслините запържваме в мазнина. Добавяме каймата, смесена с малко вода, и пържим до златисто.

Соса правим по следния начин: към изпържената кайма добавяме размито във вода доматено пюре и подправки на вкус. Пържим за още 5-10 мин.

В предварително намаслена тавичка нареждаме по 3 кори, отгоре плънка и по този начин запълваме цялата тава. Нарязвате получената баница на парчета и заливаме със смес от разбитите яйца и сода.

Печем в умерена фурна, като малко преди готовснот вадим баницата и поръсваме с настъргания кашкавал. Допичаме за около 5 мин.

Получената баница наподобява много лазаня Болонезе, особено ако сте добавили риган и босилек към соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: