Начин на приготвяне
За крема разбийте маскарпонето с пудрата захар, портокаловия сок и кора, докато сместа стане гладка. Разбъркайте с нарязаните ситно захаросани плодове, шамфъстъка и настъргания шоколад.
В отделен съд смесете портокаловия сок и пина коладата и след това разделете получената смес в три отделни чашки.
Върху подходящ поднос сложете първия блат, намажете го със сместа от портокал колада от първата чашка и върху блата разпределете половината крем.
След това сложете вторият блат, намажете и него с портокалено-коладената смес от втората чашка и покрийте с останалия крем.
Сложете най-отгоре и третия блат и леко го намажете с последната чашка от портокалено-коладената смес.
На водна баня разтопете белия шоколад.
В купа смесете лимоновия сок и белтъка, добавете пудрата захар и разбийте хубаво с миксер. Постепенно добавете и белият шоколад.
Покрийте тортата с бялата глазура, като загладите с шпатула.
Накрая украсете шоколадовата торта според вашия вкус със захаросани плодове, черен шоколад или да поръсите със счукан шамфъстък.
Приберете в хладилник за минимум 6 часа преди консумация!
Бялата шоколадова торта със захаросани плодове е готова.