Начин на приготвяне
Блатовете за тортата при желание могат да се сиропират леко - в случай че бързате да консумирате тортата. При престой от поне 12 часа това не е необходимо.
За направата на крема разбийте охладената сладкарска сметана с миксер до пухкавост. Прибавете маскарпонето и течния шоколад поетапно.
Шоколадовия ликьор може да е от любимата ви марка (бейлис, пина колада, моцарт голд и т.н), него прибавете накрая на разбиването.
Получения крем разпределете приблизително на три части.
Течният шоколад за гарниране затоплете съвсем леко в микровълновата заедно с кравето масло и разбъркайте, докато се втечни до хомогенност.
Сложете единия блат в тортена форма с подвижен ринг. Намажете с крема. Нарежете единия банан на тънки колелца и разпределете отгоре.
Полейте с малко течен шоколад и поставете втория блат - следва отново банан на колелца и течен шоколад.
След като поставите третия последен блат, намажете с крем равномерно. Можете да ползвате сладкарски гребен.
Изберете еднакви по големина ягоди за вашата шоколадова торта с плодове. Измийте и отцедете от водата. Не отстранявайте дръжчиците им. Всяка разполовете на половина и ги подредете в кръг.
Гарнирайте с шоколад и оставете шоколадовата торта да отлежи на хладно. Отстранете подвижният ринг, преди на я нарежете.
Добър апетит!