Шоколадова торта с плодове

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Шоколадова торта с плодове
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 6
25/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Знаете ли онази рецепта, в която шоколадът срещнал плодовете и им казал - искате ли да си направим торта?"

Необходими Продукти

  • готови блатове - 1 опаковка
  • банани - 2 бр.
  • ягоди - 400 г
  • за крема
  • сладкарска сметана - 400 г
  • маскарпоне - 400 г
  • течен шоколад - 200 г + още 100 за гарниране на тортата
  • краве масло - 30 г
  • шоколадов ликьор - 50 мл (по избор)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатовете за тортата при желание могат да се сиропират леко - в случай че бързате да консумирате тортата. При престой от поне 12 часа това не е необходимо.

За направата на крема разбийте охладената сладкарска сметана с миксер до пухкавост. Прибавете маскарпонето и течния шоколад поетапно.

Шоколадовия ликьор може да е от любимата ви марка (бейлис, пина колада, моцарт голд и т.н), него прибавете накрая на разбиването.

Получения крем разпределете приблизително на три части.

Течният шоколад за гарниране затоплете съвсем леко в микровълновата заедно с кравето масло и разбъркайте, докато се втечни до хомогенност.

Сложете единия блат в тортена форма с подвижен ринг. Намажете с крема. Нарежете единия банан на тънки колелца и разпределете отгоре.

Полейте с малко течен шоколад и поставете втория блат - следва отново банан на колелца и течен шоколад.

След като поставите третия последен блат, намажете с крем равномерно. Можете да ползвате сладкарски гребен.

Изберете еднакви по големина ягоди за вашата шоколадова торта с плодове. Измийте и отцедете от водата. Не отстранявайте дръжчиците им. Всяка разполовете на половина и ги подредете в кръг.

Гарнирайте с шоколад и оставете шоколадовата торта да отлежи на хладно. Отстранете подвижният ринг, преди на я нарежете.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: