Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Бяла шоколадова торта с троен крем

Бяла шоколадова торта с троен крем

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Бяла шоколадова торта с троен крем
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
14
"Страхотна шоколадова торта с троен крем за още по-добър вкус Пригответе я за своя специален ден и зарадвайте всички гости"

Необходими Продукти

  • за бял блат
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • кафяв блат
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 70 г
  • какао - 30 г
  • ром - 1 ч.л.
  • розов блат
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • сладкарска боя - 1 ч.л.
  • бял крем
  • пудинг - 1 бр. ванилия (80 г)
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 2 с.л.
  • сметана - 100 мл
  • кафяв крем
  • пудинг - 1 бр. шоколад (80 г)
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 2 с.л.
  • сметана - 100 мл
  • розов крем
  • сметана - 250 мл
  • сладко - 150 г от ягоди и банани
  • за глазурата
  • сметана - 300 мл
  • бял шоколад - 200 г
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма с размери 24-26 см. За всеки блат се разбиват яйцата със захарта.

Прибавя се брашното (за кафявия+какаото, за розовия+сладкарската боя) и съответните аромати. Разбъркайте внимателно на ръка.

Всеки блат изпечете в загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути. Всеки пудинг пригответе според указанието. Оставете да се охладят.

Към всеки от тях добавете разбитата сметана. Разбърквате до гладкост. За розовия крем разбийте сметаната и към нея прибавете сладкото. Разбъркайте добре.

Сглобяване на тортата: Поставете кафявия блат в чиния, сиропирайте го леко със захарен сироп. Кремовете сипете в пошове с кръгъл накрайник. Направете последователни кръгове с различните по цвят кремове, така докато стигнете средата.

Похлупете с розовия блат и направете същото с кремовете, за да се разминават с долния пласт. Например, ако сте започнали с кафяв крем на първия блат, сега ще започнете с бял и т.н).

Похлупете с белия блат и го сиропирайте леко. Разбийте 100 мл от сметаната и измажете тортата.

Направете глазурата, като сложите останалата сметана (200мл) и маслото на котлона да се загрее.

Прибавете шоколада и разбъркайте добре до гладкост. Залейте тортата с охладената, но течна глазура. Декорирайте шоколадовата торта по ваше желание.

Бялата шоколадова торта с троен крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Доста трудоемка и ефектна торта.
25.02.2016 00:00
Ивелина
Ивелина
Красотааа!
24.02.2016 17:21