Начин на приготвяне
Пригответе си форма с размери 24-26 см. За всеки блат се разбиват яйцата със захарта.
Прибавя се брашното (за кафявия+какаото, за розовия+сладкарската боя) и съответните аромати. Разбъркайте внимателно на ръка.
Всеки блат изпечете в загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути. Всеки пудинг пригответе според указанието. Оставете да се охладят.
Към всеки от тях добавете разбитата сметана. Разбърквате до гладкост. За розовия крем разбийте сметаната и към нея прибавете сладкото. Разбъркайте добре.
Сглобяване на тортата: Поставете кафявия блат в чиния, сиропирайте го леко със захарен сироп. Кремовете сипете в пошове с кръгъл накрайник. Направете последователни кръгове с различните по цвят кремове, така докато стигнете средата.
Похлупете с розовия блат и направете същото с кремовете, за да се разминават с долния пласт. Например, ако сте започнали с кафяв крем на първия блат, сега ще започнете с бял и т.н).
Похлупете с белия блат и го сиропирайте леко. Разбийте 100 мл от сметаната и измажете тортата.
Направете глазурата, като сложите останалата сметана (200мл) и маслото на котлона да се загрее.
Прибавете шоколада и разбъркайте добре до гладкост. Залейте тортата с охладената, но течна глазура. Декорирайте шоколадовата торта по ваше желание.
Бялата шоколадова торта с троен крем е готова.
Коментари