Начин на приготвяне
Постелете с хартия за печене дъното на форма за торта с подвижен ринг. Наредете бишкотите по вътрешната страна на ринга изправени. Внимателно наредете бишкоти и на дъното на формата. Запълнете дупките с малки парчета.
Накиснете желатина в няколко супени лъжици вода и го оставете да набъбне. Направете плънката на тортата, като разбъркате заквасената сметана.
Разтопете на водна баня белия шоколад или в микровълнова на малки парчета, като отваряте и разбърквате на 10 сек. до разтапяне. Прибавете шоколада малко по малко към заквасената сметана, като бъркате постоянно.
Добавете Бейлиса към желатина и го загрейте леко на водна баня до втечняването му.
Добавете към него 1-2 с.л от шоколадовата смес и разбъркайте хубаво. Прибавете го към останалата смес и разбъркайте.
Разбийте с миксер сладкарската сметана, докато започне да образува връхчета. Прибавете я към шоколадовата смес.
Изсипете готовата смес във формата във вътрешността на бишкотите и приберете в хладилник за около 2 часа.
При готовност сложете бишкотената торта в чиния за сервиране и махнете ринга. Украсете с люспи или нарязан бял шоколад.
Бялата шоколадова торта с бишкоти е готова.
Адаптирано от Ева Тонева
Коментари