Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с кренвирш, лук и маслини

Пълнени картофи с кренвирш, лук и маслини

Пълнени картофи с кренвирш, лук и маслини
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Приготвят се толкова лесно с продукти, които ще намерите във всеки хладилник"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • кренвирши - 1 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • масло - 30 г
  • олио - 20 мл
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • шарена сол
  • зелен лук - за поръсване
  • маслини - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват във вряща подсолена вода с кожата до полуготовност. След това се охлаждат, реже са малко от всеки картоф за капаче, издълбават се и вътрешността се прибавя по-късно към плънката.

Лукът се реже на полумесеци, маслините на дребно, кренвиршът на кубчета. Всички продукти се задушават в малко мазнина и се овкусяват с подправките.

Когато плънката е готова, към нея се прибавя и вътрешността на вече издълбаните картофи.

На дъното на всеки картоф се поставя малко масло, посолява се, слага се от плънката, слага се още малко масло, затваря се с капачето, увива се във фолио.

Така се процедира с всички картофи.

Пълнените картофи се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.

След което фолиото се маха, както и капачетата, поръсват се с кашкавал и се запичат за още 5 минути.

Отгоре се поръсват с пера от зелен лук.

Пълнените картофи с кренвирш, лук и маслини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: