Начин на приготвяне
Сипете олио в тиган и го загрейте. Взимате морковите, белите ги и ги почиствате хубаво. Измивате ги и ги нарязвате на кръгчета.
Изсипвате ги във вече загрятото олио и запържвате. И понеже аз исках да получа сладникавия вкус на моркова, когато е омекнал добре го запържих хубаво. Малко преди да са готови морковите, добавете вече почистените, измити и нарязани на ситно пера зелен лук.
След това вземете един кренвирш, нарежете го и го добавете и него в тигана към останалото да се позапържи и той леко. Аз го нарязах на по-ситно, но вие може и на колелца да го нарежете, сами преценете.
След това добавете яйцата, разбити в купа, и накрая нарязаните маслини. Добавяте и малко сол. Понеже маслините са солени, не трябва да прекаляваме.
Бъркаме докато яйцата станат готови. И понеже аз обичам бърканите яйца по-стегнати, бърках по-енергично.
Яйцата с моркови, маслини и кренвирш са готови.