Чушки с маслини и лук

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Чушки с маслини и лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6
"Не само продуктите са важни, но и как ги комбинирате, а тази комбинация е уникално вкусна"

Необходими Продукти

  • чушки - 1.5 кг, червени, почистени от семенната част, нарязани едро
  • лук - 800 г, нарязано на филии
  • маслини - 20 г., зелени, без костилки
  • каперси - 2 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • риган - 1 с.л., ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса.

Чушките, лукът, маслините се слагат да се пекат, като се напръскват със зехтин хубаво. Поръсват се и с подправки.

Прибавя се зехтинът и каперсите. Пекат се 20-30 мин, до омекване на чушките. Подправят се с ригана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: