Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Домашна юфка на фурна

Домашна юфка на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Домашна юфка на фурна1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
"Обичана закуска, с която сме израснали. Приготвя се толкова лесно и е толкова вкусна!"

Необходими Продукти

  • юфка - 1 пакет домашна
  • сирене - 250 - 300 грама
  • яйца - 3 - 4 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
  • масло - 4 с.л. краве
  • пудра захар - по желание, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете юфката за кратко в кипнала леко подсолена вода и я отцедете добре. Прехвърлете я в намаслена тава.

В отделен съд разбийте яйцата, добавете натрошено сиренето и киселото мляко с разтворената в него

сода бикарбонат.

Полейте сместа върху юфката и разбъркайте добре. Отгоре разпределете останалото масло на парченца.

Пъхнете Домашна юфка на фурна да се изпече в предварително загрята умерена фурна. Може да я поднесете топла или студена и по желание, поръсена с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
55
43
33
22
10
Дай твоята оценка: