Начин на приготвяне
В тава изсипваме един пакет домашна юфка. Поръсваме със 100 мл вода. Добавяме 100 г парченца краве масло. Запичаме във фурната за 10-15 минути, като разбъркваме няколко пъти да не изгори.
За крема:
В тенджера сипваме 800 мл прясно мляко и 1 ч.ч. захар.
В купа разбиваме 4 яйца, 1 пакетче царевично нишесте (60 г), 1 ванилия и 200 мл прясно мляко. Разбъркваме добре да се разтвори нишестето, да не е на бучки.
Загряваме млякото със захарта, намаляваме котлона и на тънка струйка добавяме сместа, като бъркаме непрекъснато. Варим до сгъстяване на яйчния крем.
В чаши слагаме от изпечената юфка (малко повече от половината) и заливаме с горещият крем. С лъжица разбъркваме хубаво и добавяме още крем, колкото е необходимо. Оставяме да изстине.
В купа разбиваме 3 белтъка с 1/2 ч.ч. пудра захар до твърди връхчета. Поставяме в пош и шприцоваме меренга върху крема.
Декорираме крема с домашна юфка с различни шоколадови изделия и стръкчета прясна мента.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа