Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Точена домашна юфка

Точена домашна юфка

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289612981
Точена домашна юфка1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Може и от магазина да я купите, но никога няма да бъде толкова хубава, колкото домашната"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • вода - 150 г пепелява
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, правим кладенче, сипваме солта, счупваме яйцата заедно с водата. Месим до получаване на гладко тесто. Разделяме го на топки и оставяме да почива 1 час.

След което от всяка топка разточваме дебела кора. Сушим корите на топло и проветриво място. Запичаме ги във фурната и ги съхраняваме в платнена торбичка на сухо място.

Вече готовата юфка може да я приготвим по различни начини с вода или с прясно мляко като се вари. След сваряването й я поръсваме с натрошено сирене и заливаме с малко вряща мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Юфката се прави с прясно мляко, не вода
01.02.2023 00:06