Побългарена пица

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
21/01/2018
"Побългарена пица, защото по-вкусно от нашенското няма "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 661
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното в купа. Правим кладенче в него. Стопляме леко водата и в нея слагаме 1 с.л брашно, захарта и маята.

Размиваме маята и като шупне слагаме маята в брашното. Добавяме солта и олиото. Замесваме меко тесто и го покриваме с кърпа да втаса за 40 мин.

Като удвои обема си можем да оформим пицата. Намазваме с олио тавичка и я набрашняваме.

Разпъваме тестото с ръце и го слагаме в тавата. Дооформяме го. Мажем го отгоре с лютеницата.

Нарязваме шпек салама на тънки парченца и го нареждаме върху намазаното тесто. Разпределяме отгоре царевицата.

Настъргваме на ренде кашкавала и също го разпределяме отгоре. Най-накрая поръсваме с чубрица.

Печем на 200 градуса до готовност и приятен загар на пицата. Да ви е сладко!

Дървена мини точилка за пица
Приготвяй си тази рецепта с:
Дървена мини точилка за пица
8.80 лв.
Виж ››

За да приготвите перфектната домашна пица, трябва да започнете от перфектните кори, а тях ще получите благодарение на мини точилката за пица. Бързо, лесно и удобно разточване до желаната дебелина. Тънка, хрупкава пица ала Италия с практичната мини точилка за пица.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар