Начин на приготвяне
Пресяваме си брашното в купа. Правим кладенче в него. Стопляме леко водата и в нея слагаме 1 с.л брашно, захарта и маята.
Размиваме маята и като шупне слагаме маята в брашното. Добавяме солта и олиото. Замесваме меко тесто и го покриваме с кърпа да втаса за 40 мин.
Като удвои обема си можем да оформим пицата. Намазваме с олио тавичка и я набрашняваме.
Разпъваме тестото с ръце и го слагаме в тавата. Дооформяме го. Мажем го отгоре с лютеницата.
Нарязваме шпек салама на тънки парченца и го нареждаме върху намазаното тесто. Разпределяме отгоре царевицата.
Настъргваме на ренде кашкавала и също го разпределяме отгоре. Най-накрая поръсваме с чубрица.
Печем на 200 градуса до готовност и приятен загар на пицата. Да ви е сладко!