Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Австралийски шоколадов сладкиш

Австралийски шоколадов сладкиш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Австралийски шоколадов сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10 парчета
"Ако този сладкиш беше музика, щеше да бъде Одата на радостта"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • масло - 125 г
  • кокос - 2 с.л. кокосово брашно
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 200 г
  • яйца - 2 броя
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • ванилия
  • За крема
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • масло - 4 с.л. разтопено
  • кафе - 1 ч.л. фино смляно
  • кокосово брашно - 1 с.л.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете добре маслото, кокосовото брашно, захарта и ванилията и добавете при непрекъснато бъркане яйцата.

Следва да добавите пресятото с бакпулвера и солта брашно и накрая долейте млякото.

Сипете сместа в подмазнена тава и сложете сладкиша да се изпече за около 40-45 минути в умерено загряна фурна.

Всички продукти за крема се разбиват с миксер, докато се получи гладка консистенция. Аз обичам да добавям малко повече какао в крема.

Вече охладения сладкиш залейте с глазурата и оставете да се охлади напълно преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
518
49
34
21
10
Дай твоята оценка: