Грис халва с карамел

25/01/2018
"Това не е онази грис халва, с която сте отраснали - това е единствена по рода си и уникално вкусна грис халва с карамел - да си знаете "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 001
  • Преглеждания за месеца2311
  • Преглеждания за седмицата2228
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • грис - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 5 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • орехи - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте 1 ч.ч. от захарта. Добавете останалата захар и залейте карамела с врялата вода. От време на време разбъркайте да се разтопи. Когато карамелът се стопи, отстранете сиропа от котлона.

В друг съд сложете мазнината да се загрее, след това добавете гриса. Разбъркайте, докато грисът придобие златист цвят.

После прибавете карамеления сироп и при непрекъснато бъркане варете на умерен огън до сгъстяване.

Преди да отстраните съда от котлона, добавете канелата.

Разбъркайте и изсипете в подходяща тава.

Поръсете с едро скълцани орехови ядки и оставете да изстине и стегне.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар