Начин на приготвяне
Мазнината се кипва и в нея се слагат грисът и обелените бадеми. Пържи се, докато бадемите станат златисти и грисът се зачерви.
В отделен съд се кипва водата със захарта. Добавят се пръчката канела и лимонената киселина. Залива се внимателно запърженият грис. Оставяме настрани, докато грисът поеме сиропа.
Докато халвата е топла, се слага във форми, на дъното на които има поставени малко нарязани бадеми.
Когато изстине халвата, се обръща. Получените формички поръсваме с пудра захар.
P.S. Важно е да използвате пшеничен, а не царевичен грис!
Коментари
Не слагайте.
А мазнина може олио ,а с масло трябва да се внимава .
Успех а аз ще се придържам към моята рецепта с канела на прах е, но си става перфектна.
Задължително трябва да се упомене, че се изисква пшеничен грис. Задължително се готви с масло на бавен огън и лимонтозуто е само на върха на ножа, дори не е щипка за такова количество грис. Успех!
Моите варианти са от обърнати купички, гарнирани със сладко от боровинки, с домашен портокалов сироп и с класическата канела на прах.
Как 15 гр лимонена киселина.