Отвара от бяло подъбиче при проблеми със стомашно-чревния тракт

ЗорицаЗорицаГуру94626029575
27/01/2018
"Коремът трябва да работи като добре смазана машина - лесно е с тази изпитана отвара "
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо755
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бяло подъбиче - 2 с.л. стрити изсушени цветове и стъбла
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отварата се използва за лечение на язви на стомаха, гастрит, колит, атония на дебелото черво, при запек, за подобряване на храносмилането и апетита, грип, при полова слабост, при болки в стомаха и червата, при пясък в жлъчния мехур.

Билката има горчив вкус, но има бързо облекчаващо действие.

В 500 мл вряща вода се пускат две пълни супени лъжици от билката - цветове и стъбла /стръкове/.

Оставя се да поври две-три минути, отстранява се от котлона и се похлупва за 30 минути.

Прецежда се и се пие 100 мл 3-4 пъти на ден преди хранене.

Има също и богато външно приложение: промивка при бяло течение у жените, хемороиди, компреси и промивки при младежки пъпки, при екземи, при рани, възпаления при конюнктивити.

Запарката за външно приложение се приготвя от 4 чаени лъжички билка и 200 г кипяща вода.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар