Отвара от бяло подъбиче при проблеми със стомашно-чревния тракт

ЗорицаЗорица
Гуру
996
8k
4k
3k
6
Отвара от бяло подъбиче при проблеми със стомашно-чревния тракт
Снимка: Зорица
1 / 3
27/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви5 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Коремът трябва да работи като добре смазана машина - лесно е с тази изпитана отвара"

Необходими Продукти

  • бяло подъбиче - 2 с.л. стрити изсушени цветове и стъбла
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отварата се използва за лечение на язви на стомаха, гастрит, колит, атония на дебелото черво, при запек, за подобряване на храносмилането и апетита, грип, при полова слабост, при болки в стомаха и червата, при пясък в жлъчния мехур.

Билката има горчив вкус, но има бързо облекчаващо действие.

В 500 мл вряща вода се пускат две пълни супени лъжици от билката - цветове и стъбла /стръкове/.

Оставя се да поври две-три минути, отстранява се от котлона и се похлупва за 30 минути.

Прецежда се и се пие 100 мл 3-4 пъти на ден преди хранене.

Има също и богато външно приложение: промивка при бяло течение у жените, хемороиди, компреси и промивки при младежки пъпки, при екземи, при рани, възпаления при конюнктивити.

Запарката за външно приложение се приготвя от 4 чаени лъжички билка и 200 г кипяща вода.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: