Начин на приготвяне
Пилето се измива, нарязва на порции, като отделяме гръбнака му /използвайте го за приготвяне на пилешки бульон/. Посоляваме пилешкото месо и го поръсваме с черен пипер.
Запечатваме го за кратко в тиган с 2 с.л. нагорещена растителна мазнина.
Поставяме го в дълбока тенджера и го заливаме с горещия пилешки бульон. В него добавяме корените от магданоз. Оставяме го да къкри на слаб котлон за 25 - 30 минути.
Изваждаме пилешкото месо и оставяме да се охлади. Обезкостяваме го и го нарязваме на малки късчета.
Зеленчуците - лук, праз, чушки и морков режем на ситни кубчета. Сотираме ги в тигана с мазнината от пилешкото месо.
Прибавяме ги в тенджерата заедно с пилешките късчета. Супата къкри още 10 минути.
Отцеждаме царевицата и заедно с фидето ги добавяме в тенджерата. Варим още 7-8 минути до сваряване на фидето.
Поръсваме с нарязан магданоз.
Сметаната добавяме непосредствено преди сервиране на пилешката супа.
Подправяме с лимонов сок.
Богатата зимна пилешка супа с царевица е готова.
Коментари