Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа Зимна вечер

Пилешка супа Зимна вечер

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4k4
Пилешка супа Зимна вечер
Снимка: Ivelina
1 / 4
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Кой не знае, че най-добрият начин да се сгрееш в студеното време е с вкусна пилешка супичка"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 кг или 1.1/2 кг
  • зеленчуци - за овкусяване на бульона
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • лук - 1/2 глава
  • морска сол - 1/2 чаена лъжичка
  • Зеленчуци за супата
  • моркови - 200 г пресни (приблизително 4 средни)
  • картофи - 100 г (или един картоф )
  • целина - 150 г (или два стръка)
  • лимонена мащерка - 2 клонки
  • магданоз - 2 с.л.
  • тортелини - 80 - 100 г пресни (моцарела и домати или спанак и рикота и др.)
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази лесна рецепта за пилешка супа е една здравословна опция през студените зимни вечери с ароматен бульон и много успокояващa при настинка! Тортелините в пилешки бульон с деликатния си вкус също са типично ястие на коледните празници.

Пригответе бульона. Измийте пилето, разделете на половина, почистете зеленчуците и ги нарежете на едри парченца. Поставете както зеленчуците, така и пилето в тенджера под налягане, покрийте ги с вода (около 3-литра), добавете всички аромати и сол.

Затворете с капака, сложете на огъня и гответе около 30 минути, след като тенджерата под налягане започне да свири. Ако използвате нормална тенджера, покрийте с капака и оставете да къкри, докато зеленчуците омекнат.

Когато се свари пилето, извадете го и оставете настрана да изстине. Прецедете бульона. Извадете костите, хрущялите и кожата на пилето. Може да ползвате само бялото месо за супата, а другото месо за друго ястие по ваш вкус.

Нарежете зеленчуците на ситно за пилешката супа и изсипете в бульона. Сложете стръкчетата лимонена мащерка да се варят със зеленчуците, за да има време да отделят етеричните си масла. Добавете вода към бульона, ако се е изпарила при готвенето на пилето.

Добавете в горещия бульон тортелините с пълнеж по ваш избор. Поръсете със сушена чили чушка. Варете пилешката супа максимум 10 минути, не повече.

Сервирайте горещата супа с резенчета лимон и лимонов сок, поръсена със зехтин и магданоз или листенца мащерка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: