Gotvach.bg»Рецепти»Рецепти за Здраве»Маски за Лице»Натурален извлек от алое вера за козметични цели

Натурален извлек от алое вера за козметични цели

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Натурален извлек от алое вера за козметични цели
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 7
28/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
6
"Искате най-доброто за себе си и за своята кожа и ще го получите с този натурален извлек от алое вера за козметични цели"

Необходими Продукти

  • алое вера - 2 листа
  • зехтин - 1 с.л.
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете по-дебели листа от растението, намиращи се в основата, тъй- като младите не съдържат толкова полезни вещества, колкото по-старите. Препоръчително е алоето да се полива една седмица всеки ден, преди то да бъде употребено за лечебни или козметични цели.

Добре е също така отрязаните вече листа да престоят две седмици в хладилник, преди да бъдат използвани, ако пропуснете тази стъпка, то поне нека растението да не се излага на пряка слънчева светлина няколко дни, преди да бъде използвано за козметични цели.

Именно при недостиг на светлина алоето отделя много полезни за кожата компоненти.

Листата алое вера обелете от зелената обвивка, като не ги изтъргвате докрай, защото между прозрачния гел и обвивката има жълта субстанция, която може да бъде токсична. Това е така нареченият алоин, който доскоро не се е смятал за вреден, дори се съдържа във различни продукти, защото има лаксативно действие. Друг вариант да се отстрани алоина, е като листата престоят във вода 24 часа и водата се сменя на всеки 3-4 часа.

Прозрачният гел поставете в блендер заедно с кокосовото масло, зехтина и капките лимонов сок. Ще се получи рядка течност, която въпреки това се нарича гел.

Нанасяйте на лицето или проблемни зони с изгаряния или кожни проблеми и оставяйте да попие за 20 минути, след което изплаквайте с леко хладка вода.

Може да съхранявате в хладилник в херметически затворен съд до няколко дни, прилагайки всеки ден процедурата. Когато свършите сместа, починете няколко дни и може да повторите.

Тази магическа смес има множество полезни ефекти както оздравителни, така и разкрасителни.

Почиства, хидратира и регенерира кожата благодарение на високото съдържание на алантонин. Стимулира изработването на колаген.

Успокоява и заздравява рани и изгаряния по кожата, както и има благоприятно действие при псориазис, петна, бръчки и дерматити.

Редуцира стрии и притежава тонизиращо и заглаждащо и антибактериално

действие.

Попивайки в тъканта, този гел извлича токсините от клетките, кожата добива здрав и красив вид.

Съдържащите се в алое вера витамини А, С, Е и В имат мощен антиоксидантен ефект.

Поради множеството положителни ефекти върху кожата алоето среща огромно приложение в модерната козметика, но най-добрият начин да се възползваме от чудодейните му свойства, е да го употребяваме 100 % натурално.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Заслужаваш оценка 10, момиче!
30.01.2018 19:42
1