Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с алое в чашки

Панакота с алое в чашки

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Панакота с алое в чашки
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Ефектни и вкусни - такива десерти обичаме"

Необходими Продукти

  • сметана - 400 мл готварска с 30 % масленост
  • прясно мляко - 180 мл
  • захар - 6 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • желатин - 1 с.л.
  • сок от алое - 500 мл с цели кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На огъня се кипва сметаната заедно с прясното мляко и захарта. Разбърква се да се разтопи захарта, добавя се и ванилията.

Желатинът се разтваря с 4-5 с.л. студена вода за 3-4 минути и след като набъбне, се втечнява на водна баня. Желатинът се разделя на две.

Млечната смес се разпределя по равно в чаши, а след това чашите се подреждат в хладилник по такъв начин, че да бъдат под наклон. Оставят се за 1 час да стегне кремът.

Към сока с кубчета алое, леко затоплен, се прибавя останалият желатин, разлива се в чашите и отново се прибира в хладилника да стегне.

По същия начин може да се оцвети и със сок от вишни.

Украсете панакотата по желание, например с коктейлна черешка.

Панакотата с алое в чашки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Десислава Дончева
Десислава Дончева
Страхотно изглеждат тези кремчета поздравления .... интересни привличащи окото
08.02.2017 17:05
1
1
Покажи всички подкоментари