Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Лаврак в сладко-кисел сос

Лаврак в сладко-кисел сос

Лаврак в сладко-кисел сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лаврак - 1 кг
  • зехтин
  • лук - 3 големи глави
  • дафинов лист - 1 лист
  • винен оцет - 50 мл
  • гъсто доматено пюре - 500 мл
  • стафиди - 1 шепа
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям дълбок тиган загрейте 3 с.л. зехтин и задушете лук, докато омекне.

Нарежете лаврака на парчета и го запържете съвсем леко в отделен тиган, след което го добавете към лука. Оставете го да се задуши, после добавете дафиновия лист.

Не разбъркайте ястието с никакви прибори, само разклащайте целия тиган.

Добавете оцета и оставете да къкри на тих огън.

Добавете доматеното пюре, солта, черния пипер, стафидите и залейте с вода. Водата трябва да покрива рибата.

Оставете да къкри без похлупак, добавяйте още вода, ако изпаряването е бързо.

Опитайте соса - ако е прекалено кисел, добавете захар.

Свалете от огъня, добавете още 2 с.л. зехтин и поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: