Начин на приготвяне
В голям дълбок тиган загрейте 3 с.л. зехтин и задушете лук, докато омекне.
Нарежете лаврака на парчета и го запържете съвсем леко в отделен тиган, след което го добавете към лука. Оставете го да се задуши, после добавете дафиновия лист.
Не разбъркайте ястието с никакви прибори, само разклащайте целия тиган.
Добавете оцета и оставете да къкри на тих огън.
Добавете доматеното пюре, солта, черния пипер, стафидите и залейте с вода. Водата трябва да покрива рибата.
Оставете да къкри без похлупак, добавяйте още вода, ако изпаряването е бързо.
Опитайте соса - ако е прекалено кисел, добавете захар.
Свалете от огъня, добавете още 2 с.л. зехтин и поръсете с магданоз.