Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Забулено заешко с английски бекон

Забулено заешко с английски бекон

Забулено заешко с английски бекон
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Балансирано, ароматни и божествено вкусно"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1/2 заек
  • английски бекон - 1 опаковка (250 - 300 г.)
  • пресен лук - 1 връзка
  • пресен джоджен - 5 стръка (може и сух)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции, овкусете със сол и червен пипер, хубаво натрийте месото.

Нарежете пресния лук и сипете в тава със олио, добавете джоджена, червения и черния пипер.

Подредете порциите заешко и сипете вода, от снимката се вижда колко.

Върху всяко парче месо покрийте със бекона.

Покрийте с алуминиево фолио и печете около час, след което извадете и добавете ориза, пробвайте месото, ако се къса и е сварено, върнете във фурната без фолио за запичане и извиране на водата.

Забуленото заешко с английски бекон е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: