Начин на приготвяне
Заекът се натрива със солта и черния пипер и се оставя да се овкуси около 1 час.
Шпикова се с малки парченца сланина и чесън.
Пържолите също се овкусяват със сол и черен пипер.
На дъното на гювеча се нарежда останалата сланина, нарязана на тънки слайсове.
Върху тях се поставя едната пържола, а останалите две се слагат в корема на заека.
Гъбите /сурови/ се слагат върху пържолата.
Заекът хубаво се намазва с кравето масло и се поставя върху гъбите.
Покрай него се нареждат нарязаните на едро гъби.
Залива се с бирата и водата заешкото с картофи, поставя се капакът и гювечът се слага в студена фурна.
Фурната се настройва на 170 °C и заекът на фурна се пече 2 часа и половина.
Приятен апетит с моя печен заек в глинен гювеч!
Коментари